Bewezen stier in het vizier: Conqueror (Pp)

Grashoek Conqueror (Pp) is een stier die kenmerken combineert zoals ruime breedte maten, een gemiddelde hoogtemaat, goede uiers en benen, een ruime plas melk met positief eiwit en een goede uiergezondheid. Daarbij fokt hij zeer persistente, laatrijpe dochters, heeft hij een outcross afstamming (Creon Pp x Red Gold x Red Power) en is hij heterozygoot hoornloos. Aan populariteit heeft deze stier dan ook geen gebrek.

Mien 36 (VG 88) moeder van Conqueror (Pp)

50% hoornloos, 100% kwaliteit

De moeder van Conqueror (Pp), Mien 36, was een niet te grote koe maar had veel capaciteit. Ze produceerde veel melk met goede gehalten. Haar exterieur werd gewaardeerd met VG 88. In combinatie met  de stier Biesheuvel Creon rf (Pp) werd Conqueror (Pp) geboren. Een rode hoornloze stier met veel breedtematen. Binnen het hoornloze segment vind je niet makkelijk een stier die de 5 binnen de aAa code voorop heeft. Zijn aAa-code van 513 maakt hem uniek binnen de populatie.

De dochters van Conqueror (Pp) zijn correct gebouwd en hebben veel capaciteit. Ze beginnen als vaars rustig, maar als 3de kalfs gaan ze helemaal los. Een stijging van 230 Inet van de 1ste naar de 3de lijst is het resultaat. Geduld wordt dan ook beloond. Dit sluit zeer goed aan bij onze filosofie, de praktijk bewijst het.

Cindy 36 (v. Conqueror (Pp))
Cindy 36 (v. Conqueror (Pp))
Eig.: J.L.G. Enckvort, Evertsoord
Grashoek Everette 10 (v: Conqueror (Pp)) 
Eig: Fok- en Melkveebedrijf K.I. Samen, Grashoek
Grashoek Everette 10 (v: Conqueror (Pp))
Eig: Fok- en Melkveebedrijf K.I. Samen, Grashoek
Grashoek Conqueror P

361052 | Grashoek Conqueror (Pp) aAa 513 462

Creon P x Red Gold (VG 88) x Manred (VG 85)

  • Outcross heterozygoot hoornloze stier
  • Positieve productie index
  • Sterke brede koeien
  • Enorm persistent
  • Goede klauwgezondheid