De laatste kan de eerste zijn!

Poppe Kayne is een van de laatste Jacuzzi zonen en de enige die hoger staat dan zijn vader. Kayne is afkomstig uit een koe en niet uit een pink en was niet de eerste, maar eerder de laatste Jacuzzi zoon. Met andere woorden, niet de snelheid, maar de richting brengt vooruitgang!

Ontwerp zonder titel (1)

Toen Kayne geboren werd vond fokker Jan Poppe de stier al een opvallende verschijning. Hij heeft hem als jonge stier zelf twee keer ingezet. Hoewel Poppe Kayne (Jacuzzi x Board x Brekem) bij iedereen op de radar staat en dat natuurlijk ook verdiend, zijn er meer zaken te melden. Het leeuwendeel van de roodbonte stieren steeg en staan nu in de top van de zonen die getest zijn: Poppe Kayne, D’n Driehoek Red Devil P (Timeless x Gogo x Kian) en Hor Best Sun (Brekem x Curtis x Bravisi). Niet altijd meteen de hoogste maar wel stijgend in de tijd.

Kimi Red zoon van Kayne

De filosofie van K.I. Samen is erop gericht om meer duurzame productieve koeien te fokken waar een veehouder blij van wordt. De eerste zoon van Kayne is ook al door K.I. Samen getest: De Paarlberg Kimi Red (Kayne x Colorado x Aram) uit een geweldige koe.

De Paarlberg Kimi Red (Kayne x Colorado x Aram) 

Focus op breedte

Ook bij de zwartbonte stieren deed K.I .Samen het wederom beter. VDR Slash (Balu x Malki x Minos) (aAa 153642) steeg weer en maakt het meer een regel dan uitzondering. Ook Plataan Florus (Slash x Octoberfest x Headliner) (aAa 156342) steeg wederom en laat zien dat stieren, die wat meer breedte in hun lijf hebben beter passen op bedrijven waar gras gevoerd wordt.

VDR Slash (Balu x Malki x Minos)

Voldoende keus en variatie

De stieren van K.I. Samen zorgen voor meer werkplezier en rendement. Niet de snelheid maar consistentie in fokbeleid maakt dat veehouders voldoende keus en variatie houden in hun bedrijf. De inteelt in de hedendaagse fokkerij is dermate groot, dat stieren uit familieparingen meer regel dan uitzondering lijken te worden. K.I. Samen houdt vast aan de klassieke selectiemethode en fokt stieren uit koeien, die melk geven en er goed uitzien. Meer zekerheid en vooral minder problemen, om het simpel te zeggen: bewezen goed valt nooit tegen! 

4 BWB gebruikskruisingsstieren van de top 5

K.I. Samen scoort niet alleen met Beer van de Graashook het hoogste geboortegemak (138) van Nederland, in de top 5 zijn maar liefst vier gebruikskruisingsstieren van K.I. Samen te vinden.

Beer van de Graashook, de nieuwe nummer 1 van Nederland in geboortegemak (138)