Indrukwekkende uitgebalanceerde DEX dochtergroep tijdens Nationale Roodbont Show

Op zaterdag 22 juni vond de Nationale Roodbont Show in Mariënheem plaats. K.I. Samen presenteerde een tweede kalfs dochtergroep van Bonhill DEX van de Peul. De 6-tal dochters lieten veel melktekens zien, open ribben en iets hellende kruizen. De kwaliteitsuiers met langere spenen produceren gemiddeld 42/45 liter melk. De bezoekers waren zeer enthousiast. Met name de kwaliteit van de benen viel op, met een goed beengebruik en mooi paralel van stand.

Dochtergroep Bonhill DEX van de Peul tijdens de Nationale Roodbont Show

Voor de tweede maal DEX-dochters

De Dex-dochters maakten hun debuut tijdens Grasdag 2023 en dit was veelbelovend. Deze dochtergroep van Bonhill Dex vd Peul was één van vier getoonde dochtergroepen. De goed ontwikkelde vaarzen waren voorzien van mooie verhoudingen in het skelet en de uiers toonden productiviteit waarbij de achteruiers positief opvielen. Veel veehouders waren toen al zeer te spreken over deze vaarzengroep.

Bonhill DEX van de Peul

In het hedendaagse tijdperk van de genomics zorgt een stier met een betrouwbare afstamming al snel voor een frisse wind. Met Bonhill DEX van de Peul (Malcolm x Aikman x Goldwyn) hebben we het echter niet alleen over een wat andere bloedvoering, maar ook over een bredere bouw die op een groot deel van de hedendaagse melkkoeien past (aAa 516432). Dex is een uitmuntende pinkenstier en daarmee een welkome aanvulling binnen ons pakket.

Voor meer info over DEX: https://zoekstier.kisamen.nl/stierenkaart/bonhill-dex-vd-peul
Bonhill DEX van de Peul is conventioneel en vrouwelijk gesekst beschikbaar.