K.I. Samen toont 4 geweldige dochtergroepen tijdens Grasdag 2023

Veehouders moeten in de praktijk kunnen zien wat de klasse van een stier is. Daarom toont K.I. Samen al ruim 40 jaar een dochtergroep aan het grote publiek tijdens beurzen. Bij Grasdag 2023 – het evenement wat plaatsvindt op het terrein van K.I. Samen – toont K.I. Samen zelfs 4 dochtergroepen tegelijkertijd.

Dochtergroep Big Redstar op RMV Hardenberg 2022

Uniek: 4 dochtergroepen op Grasdag

Uniek voor het evenement Grasdag én uniek voor K.I. Samen. Ze zijn meer dan de moeite waard om met eigen ogen te bekijken. We lichten onze dochtergroepen alvast een beetje toe:

Eerste keer dochtergroep van Tobor te zien tijdens Grasdag 2023

1e dochtergroep van Valor Tobor

De met 156 (aAa) gecodeerde stier Valor Tobor (Topgear x Commander x Beacon) is geboren in Luxemburg, stamt uit een moederlijn die van oorsprong uit Italië afkomstig is en verder doorontwikkeld is in Duitsland. Hij heeft een afstamming waarin stieren terug te vinden zijn uit o.a. Nederland en de U.S.A. Het betreft hier betrouwbaar geteste fokstieren, behorende tot de top van hun jaargangen. Hoofdzakelijk een vaarzengroep wordt getoond.

Dochtergroep Big Redstar op RMV Hardenberg 2022

Big Redstar

In 2022 stond al een spraakmakende dochtergroep van Big Redstar op RMV Hardenberg. Nu staat er een geweldige groep vaarzen opgesteld.

De best ontwikkelde, fraaie Big Redstar (Colorado x Malki x Fidelity) is een stier met een gedegen afstamming: via vaderskant kan hij bogen op de top exterieur fokstier Colorado en via moederskant is de Super Star-lijn (van o.a. Big Winner) in zijn stamboom terug te vinden.

Dochtergroep Slash RMV Hardenberg 2021

VDR Slash

In 2021 was een dochtergroep van KI Samen-stier VDR Slash (Balu x Malki x Minos) te zien op RMV Hardenberg. Tijdens de Grasdag is een nieuwe dochtergroep opgesteld die je gezien moet hebben met 2e en 3e kalfskoeien.

Bonhill Dex van de Peul

Bonhill Dex van de Peul

In het hedendaagse tijdperk van de genomics zorgt een stier met een betrouwbare afstamming al snel voor een frisse wind. Met de Red Holstein stier Bonhill Dex van de Peul (Malcolm x Aikman x Goldwyn) hebben we het echter niet alleen over een wat andere bloedvoering, maar ook over een afwijkende aAa-code (516) in plaats van de veel voorkomende code’s met 2, 3 en 4. Kom zelf kijken naar de groep vaarzen die opgesteld staan tijdens de Grasdag.

Koe-in-Balans Geertje 669  aanwezig

Geertje 669 staat afgebeeld op het nieuwe wagenpark van K.I. Samen en ze heeft model gestaan als voorbeeldkoe voor de ‘Koe-in-Balans’ check. Ze komt in levende lijve naar de Grasdag zodat bezoekers haar met eigen ogen kunnen zien. Hieronder een kort fragment van Geertje 669:

Klanten van K.I. Samen kunnen gratis naar de Grasdag

Ben je klant bij K.I. Samen en wil je – eventueel samen met je gezin – naar één van de Grasdagen komen? Je adviseur heeft een toegangskaart voor je beschikbaar. Ben je nog geen klant, maak dan gebruik van onze actie of koop een kaartje via grasdag.nl