Meld u nu aan voor het levensduursymposium

Op 9 februari 2023 organiseren de Stichting Fokken voor Levensduur (SFL) & Melkvee het derde levensduursymposium in de melkveehouderij. Deze editie is het thema: De ruwvoerkoe. K.I. Samen is hierbij als kennispartner aanwezig. Het symposium vindt plaats in kerkelijk centrum de Regenboog te Harderwijk.

KI SAMEN koe kijkt naar de stal vanuit de wei

Thema levensduursymposium: ‘De ruwvoerkoe’

Een economisch gezonde en duurzame melkveehouderij die aansluiting vindt bij maatschappelijke trends is het uitgangspunt voor SFL. Dat vraagt een verbrede doelstelling: naast een langere levensduur meer aandacht voor gezondheid en welzijn, een efficiënter (her)gebruik van grondstoffen, en een lagere belasting voor het milieu door het sluiten van de bedrijfskringloop. Kortom, een meer evenwichtig en duurzaam productiesysteem. Daarbij hoort ook een ander type koe: “De ruwvoerkoe”; een koe die optimale productie- en gebruikskenmerken heeft. En die daarbij het op eigen grond geteelde ruwvoer optimaal kan benutten, zowel in de wei als in de stal. Dit met het oog op het beperken van de verliezen van eigen voer en het verminderen van de aanvoer van (krachtvoer)grondstoffen van buiten. Welke belangrijke rol de fokkerij hierbij kan spelen is de rode draad van het levensduursymposium.

Het symposium is toegankelijk voor geïnteresseerde melkveehouders, hun medewerkers, agribusiness/erfbetreders en studenten. Melkveehouders met een Agrio-abonnement krijgen 5 euro korting op de toegangsprijs.