GRASHOEK MARENO: KRACHTPATSER PUR SANG

‘Krachtpatser’ is de juiste betiteling voor de 7-jarige Bill-zoon Grashoek Mareno. Met zijn imposante bouw wordt Mareno als échte correctiestier ingezet. Mareno heeft een complete afstamming met K.I. Samen topstieren.

Grashoek Mareno

Grashoek Mareno heeft afstamming met topstieren van KI Samen

Grashoek Mareno heeft een complete ‘SAMEN’­afstamming met de K.I. Samen topstieren Bill x Maik x Jorryn in zijn stamboom. Zowel Maik als Jorryn weten op het moment meerdere 100.000 liter koeien te realiseren en laat Maik via zijn zonen, zoals Malki, Repairman, Geronimo rf, veel diepe sporen na in de Nederlandse Holstein fokkerij.

Levensduur verankert in de Desibon koefamilie

Zowel in de mannelijke lijn, als in Mareno’s moederlijn zit de levensduur stevig verankerd. Zijn betovergrootmoeder was de 86 punten Cello-dochter met een levensproductie van 110.000 kg melk. Haar Lancelot-dochter Desibon 4, Mareno’s overgrootmoeder, werd met 87 punten ingeschreven en realiseerde een levensproductie van 70.000 kg melk met 3.87% eiwit. De grote belangstelling begon echter bij zijn grootmoeder; de Jorryn-dochter Desibon 6. Na meerdere spoelingen verongelukte ze helaas te vroeg en bleef ze steken op een productie van 53.000 kg melk met 3.88 procent eiwit.

Desibon 32 (VG 87)
Desibon 32 (VG 87) moeder van Mareno

Goede productie-index

Dat de Mareno dochters zich in de praktijk laten zien, bewees de 305-­dagenlijst. De stier toont een mooie progressie van de eerste naar de tweede lijst in de afgesloten 305-­dagen dochterproducties.

Met maar liefst een stijging van meer dan 2.000 kg melk van de eerste naar de tweede lactatie tonen de Mareno dochters een indrukwekkende opklimming met daarnaast een hoog eiwitpercentage. Mareno staat met 9.819 kg melk hoog in de lijst wanneer zijn we zijn productie-­index vergelijken met stieren die als ‘melkstier’ bestempeld zijn.

Wat vinden de veehouders van de Mareno dochters?

Veehouders zijn uitzonderlijk te spreken over de dochters van Mareno. De mooie, goed gebalanceerde Mareno’s hebben een gemiddelde hoogtemaat en een sensationele breedte. De benen zijn iets rechter dan gemiddeld.

Quarrel 54 (v. Mareno). Eig: Mts. Steenblik-Tetteroo, Ruurlo

Grashoek Mareno

361112 | Grashoek Mareno

Bill x Maik x Jorryn | aAa 546321

  • Pinkenstier
  • Hoge gehalten
  • Super gezondheidskenmerken
  • Beta caseïne A2A2

Vind HIER meer informatie over krachtpatser Grashoek Maren

Zie ook de aankondiging van Grashoek Mareno na de fokwaardeschatting in augustus 2022.