Big Malki drukt al 10 jaar zijn stempel op de fokkerij!

Big Malki heeft wederom een mijlpaal bereikt want hij viert zijn 10e verjaardag én is nog steeds in topconditie. De fokstier die bekend staat dat hij stempelt, heeft ook zijn stempel gedrukt op de hedendaagse fokkerij. Big Malki is gefokt door de familie Knoef uit Geesteren met een unieke afstamming: Hoekland Maik x Skalsummer Jorryn x Leroy Abrian en een gitzwarte verschijning die niemand ontgaan zal zijn. Big Malki heeft zich bewezen in de fokkerijwereld in tijden dat de populatie een grote behoefte had aan zijn zeer gewilde aAa code 165.

Big Malki

Foktechnisch adviseur Jacques Dings is al vanaf het begin overtuigd van de kracht van Big Malki en hij wordt hierdoor zelfs regelmatig als MR Malki aangesproken. Jacques: “K.I. SAMEN zorgt met haar stierenaanbod ervoor dat er probleemloze, gezonde dochters met een lange levensduur en hoge levensproductie op het boerenerf zijn. Veel veehouders hebben in het verleden al bewust de keuze gemaakt om het genetica van BIG Malki in te zetten en zij zien de positieve resultaten bevestigt in de stal.”

Topexterieur en stijgende producties

Jacques vervolgt: “Big Malkidochters groeien uit tot indrukwekkende melkkoeien met behoud van topexterieur en stijgende producties over de lactaties heen. Ze zijn gemiddeld qua hoogtemaat wat op dit moment weer omarmt wordt door de melkveehouders. De dochters zijn voorzien van super uiers en superieur beenwerk. Alleen al uit de proefperiode hebben 19 dochters de excellente score behaald en er zullen er nog veel volgen.”

“Big Malkidochters groeien uit tot indrukwekkende melkkoeien”

Jacques Dings

Getoonde dochtergroepen zijn inmiddels excellent

Tijdens de NRM in 2017 gaf Malki voor het eerst zijn visitekaartje af met een uniforme super correcte groep vaarzen. Tijdens de NRM in 2019 werd de legendarische groep met meerdere kalfsdochters getoond. Meerdere dochters zijn inmiddels excellent gekeurd.

Dochtergroep Big Malki getoond op de NRM Zwolle op 28 juni 2019. Inzender: KI Samen – Grashoek

K.I. organisaties zetten de Malki zonen in en zetten de Malkidochters in als stiermoeder

Meerdere K.I. organisaties hebben door de jaren heen verschillende Big Malki zonen getest en ingezet en de Big Malki dochters ingezet als stiermoeder. De bekendste dochter is Sandra 2 (EX92) en zij is de stiermoeder van VDR Slash.

Malkidochter Sandra 2 (EX92) – foto als 5e kalfs.

Koeien ouder laten worden

Koeien die gemiddeld een jaar ouder worden, zijn economisch zeer interessant. Een belangrijke voorwaarde is dat deze koeien een lange levensduur en hoge levensproductie aankunnen. Met zeer goede resultaten op laatrijpheid, de zeer goede klauwgezondheid en een enorme levensduur, bewijst Big Malki zich in de praktijk en mag hij beschouwd worden als een hoeksteen in de Holsteinfokkerij.