Big Malki hofleverancier met 11 excellente nazaten

Van de 187 zwartbonte koeien die in het afgelopen jaar (01-09-2021 t/m 31-08-2022) het predicaat excellent kregen, zijn er elf nazaten van Big Malki. Dit meldt het vakblad Veeteelt van coöperatie CRV in haar novembereditie. Hiermee heeft Malki bij zwartbont de grootste invloed in het exterieurklassement. Dat Big Malki de meeste excellente nazaten in absolute zin heeft gerealiseerd is extra bijzonder gezien het verschil in aantal dochters van de diverse stieren. K.I. Samen onderstreept hiermee het bewijs in de praktijk!

Big Malki

Big Malki bewijst zich in de fokkerijwereld in een tijd dat de populatie een grote behoefte heeft aan zijn zeer gewilde aAa code 165. Deze 10 jaar oude stier is nog steeds in topconditie. De gitzwarte verschijning, die niemand ontgaan zal zijn, is gefokt door de familie Knoef uit Geesteren en heeft een unieke afstamming : Hoekland Maik x Skalsummer Jorryn x Leroy Abrian. Hij staat erom bekend dat hij stempelt en heeft ook al  zeker zijn stempel gedrukt op de fokkerij.

Excellente koeien als stiermoeder ingezet

Één van de elf  in het afgelopen jaar ingeschreven excellente Malki-dochters is Sandra 2 (EX92). Zij is ingezet als stiermoeder bij K.I. Samen en heeft de topstier VDR Slash voortgebracht. Ook de eerder ingeschreven excellente Malki-dochter Big Super Star 146 (EX91) – de moeder van Redstar – is ingezet als stiermoeder bij K.I. Samen.

Koe in balans

Sinds de oprichting in 1982 is de fokkerijstrategie van K.I. Samen altijd gebaseerd op bewezen stieren uit interessante nationale en internationale koefamilies. Met als uitgangspunt: een praktische balanskoe met een lange levensduur en een hoge levensproductie.

Excellente Big Malki dochters

Sonja 104
Sonja 104 (EX90) V: Big Malki Eig: Mts. Klein Wassink-Alefs, Ruurlo
VDR Sandra 2 foto Han Hopman
5e Kalfsfoto van VDR Sandra 2 (EX92) V: Malki Eig. H.J. van de Riet, Markelo
Moeder van VDR Slash
Geertje 669 (EX92) V: Big Malki
Geertje 669 (EX92) V: Big Malki Eig: Melkveebedrijf Hammink, Almelo
Big Super Star 146
Big Super Star 146 (EX91) V: Malki Eig. Knoef – Geesteren
Moeder van Big Redstar

Glinzer Greetje 214 (EX91) V: Big Malki Eig: Mts. J.T. & B. Vos-van der Schoor, Godlinze

Bron: Vakblad Veeteelt editie november 2022: artikel ‘300 Nederlandse A-koeien’.