De praktijk bewijst ‘t! Alleen het duurt zo lang

Vertrouwen in gezond boerenverstand is nog altijd de enige weg vooruit. Theoretische belofte en vage toezeggingen brengen niemand verder. Soms is het nodig om een tijd terug te kijken en nu te zien wat er allemaal gebeurd is en wat het allemaal heeft opgeleverd.

Timmer Climax

In het verleden was Oman een stier waar niemand omheen kon. De zonen van deze stier werden dan ook massaal gebruikt en vol enthousiasme. Nu kunnen wij terugkijken naar de zonen van Oman en zien wat ze gepresteerd hebben in de tijd. Om een eerlijke vergelijking te maken hebben wij de drie meest gebruikte zonen van onze collega vergeleken met de drie meest gebruikte zonen van K.I. Samen.

NAAMNVIAANTAL DOCHTERSNAAMNVIAANTAL DOCHTERS
Climax5110.890Impuls-3539.758
Shogun719.949Cricket039.380
Juno763.086Improver-9635.259
GEMIDDELD66GEMIDDELD-44
Tabel: vergelijking drie meest gebruikte zonen Oman K.I. SAMEN t.o.v. drie meest gebruikte zonen collega-organisatie

De filosofie van praktische boerenkoeien werkt beter; kijken naar de cijfers op het papier, maar zeker ook naar de koeien en de koefamilie achter het papier. Het duurt alleen lang – voor het papier – om te begrijpen hoe het in de praktijk werkt.

Als u al zover gelezen hebt; zoek eens op welke van deze stieren de meeste 100.000 kg melk koeien voortbracht en zet dit eens af tegen het aantal dochters.

De praktijk bewijst 't met Ponsstar Shogun
De praktijk bewijst ’t met Ponsstar Shogun

Verbeteren van de veestapel

Was het aantal dochters omgekeerd geweest dan had de Nederlandse veehouder vandaag de dag genetisch een flinke voorsprong gehad. Dit was niet te zien in de indexcijfers toen de meeste stieren gebruikt werden, maar het is wel gevoeld in de portemonnee.

De praktijk bewijst ’t

Goede fokkerij gebaseerd op koefamilies werkt beter alleen het duurt langer voordat ze het laten zien op papier. Maar in uw stal ziet u het eerder. Op dit moment heeft K.I. Samen alleen climax nog beschikbaar. Fok met K.I. Samen voor de betere praktische resultaten en voor meer werkplezier!