Hok van 1 miljoen pakken melk

Wat produceert een koe? Dat ligt aan de levensduur en de productie van een koe. Maar om een beeld te geven, hebben we een hok samengesteld met koeien die samen 1 miljoen pakken melk geproduceerd hebben.

Links: Sterkoe 1 Grashoek Tonnie 72 (V: LadyLover) Rechts: Sterkoe 2 Grashoek Tonnie 66 (v: Kian)

Sterkoe

Grashoek Tonnie 72 (v: LadyLover) is inmiddels sterkoe 1 en haar moeder Grashoek Tonnie 66 (v: Kian) is sterkoe 2. Beide zijn nog aanwezig op het Fok- en Melkveebedrijf K.I. Samen en staan samen met een klein aantal andere koeien in ’t hok van 1 miljoen. Grashoek Tonnie 72 is de 49e 100 tonner op het Fok-en Melkveebedrijf K.I. Samen.

Grashoek Tonnie 72 een koe in balans!

Lange levensduur en hoge levensproductie

K.I. Samen streeft met haar fokkerij naar een veestapel met een lange levensduur en hoge levensproductie. Beide dames zijn kerngezond en in balans, hierdoor hebben ze deze mijlpalen kunnen bereiken.

Voor het verlengen van de levensduur dient een koe in balans te zijn.

Hok van 1 miljoen

Speciaal voor de Grasdag heeft K.I. Samen het ‘Hok van 1 miljoen’ samengesteld. In dit hok staan koeien die gezamenlijk 1 miljoen liter melk gegeven hebben. Hoeveel koeien dat nodig is voor 1 miljoen liter melk? Dat zie je tijdens de Grasdag. Ook Grashoek Tonnie 72 en Grashoek Tonnie 66 zijn te zien!

Links: Sterkoe 1 Grashoek Tonnie 72 (V: LadyLover) Rechts: Sterkoe 2 Grashoek Tonnie 66 (v: Kian) staan in het hok van 1 miljoen.
Links: Sterkoe 1 Grashoek Tonnie 72 (V: LadyLover) Rechts: Sterkoe 2 Grashoek Tonnie 66 (v: Kian)