Bas Engelen trofee komt naar huis dankzij kampioenen Zuid-Nederlandse Wintershow

Het fok- en melkveebedrijf K.I. Samen van de familie Engelen uit Grashoek weet veel prijzen in de wacht te slepen bij de Zuid-Nederlandse Wintershow in Asten-Heusden. Van de 16 koeien op de keuring zijn er 12 in de finale geweest en zijn ze alle 12 in de ring blijven staan. Dit resulteerde in twee algemeen kampioenen, drie reserve kampioenen, de beste bedrijfsgroep in zwartbont én de Bas Engelen trofee winnende bedrijfsgroep in roodbont.

Kampioen middenklasse en algemeen kampioen 2e kalfs Malki

Kers op de taart tijdens jubileumjaar

Zoveel kampioenen maakt familie Engelen trots. Ralph Engelen: ‘We zijn overtuigd van onze praktische manier van fokken en we zien dit ook weer in de ring bevestigd met zoveel kampioenen. We zijn als familie extra trots op de winnende roodbonte bedrijfsgroep. Daar is het 40 jaar geleden mee gestart en het mee naar huis kunnen nemen van de Bas Engelen trofee in ons jubileumjaar maakt het extra bijzonder!’

Algemeen kampioenen Zuid Nederlandse Wintershow 2023

Twee koeien algemeen kampioenen

Glinzer Jettie 233 (v. Malki) werd gekroond tot algemeen kampioen zwartbont. De jury vond dit een foutloze koe;  een koe die iedere boer in de stal wil hebben. Elk botje in het lichaam zit op de juiste plaats.

Glinzer Beatrix 91 (v. Jotani) werd geprezen om haar capaciteit, breedte in het skelet en haar hoge achteruier. Reservekampioen Grashoek Janna 155 (v. Macgyver) werd met name geprezen om haar sterk beaderde uier.

De beide ‘Glinzers’ zijn gefokt foor familie Vos volgens de fokkerijwijze van K.I. Samen. Sinds drie jaar zijn de koeien eigendom van het fok- en melkveebedrijf K.I. Samen. Ook de aanwezige familie Vos keek met trots toe hoe deze koeien kampioen werden.

Kippenvelmoment bij middenklasse kampioenschap

De middenklasse kampioenschap zorgde voor een heus kippenvelmoment bij zowel familie Engelen als de vele aanwezige medewerkers van K.I. Samen. Van de 10 kampioenen in de ring waren er 8 van K.I. Samen. De vijf roodbonte koeien waren alle van K.I. Samen en van de zwartbonte drie van de vijf.

Foto: Familie Engelen met de reserve kampioen oud rood.

Drie spraakmakende bedrijfsgroepen

Beste bedrijfsgroep Holstein zwartbont
Kampioen bedrijfsgroep en winnaar Bas Engelen trofee tijdens Zuid-Nederlandse Wintershow 2023.
Kampioen bedrijfsgroep Holstein roodbont en winnaar Bas Engelen trofee tijdens Zuid-Nederlandse Wintershow 2023.
Bedrijfsgroep Holstein zwartbont 1b

Bas Engelen trofee voor beste bedrijfsgroep

Na het overlijden van Bas Engelen heeft K.I. Samen de Bas Engelen trofee beschikbaar gesteld voor de beste bedrijfsgroep op de Zuid-Nederlandse Wintershow. Volgens de presentatoren heeft deze wisseltrofee al vele huiskamers gezien, maar mag nu een jaar ‘thuis’ op het fok- en melkveebedrijf K.I. Samen pronken.

De Bas Engelen trofee staat in het midden van de vele gewonnen prijzen

Sfeerfilm Zuid-Nederlandse Wintershow