Kijk op de Koe past concept aan voor Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg

De initiatiefnemers van het concept ‘Kijk op de Koe’ dat tijdens Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Evenementenhal Hardenberg ieder jaar gepresenteerd wordt, melden dat het concept dit jaar noodgedwongen in een ander jasje wordt gestoken. De deelnemende K.I. organisaties zijn aanwezig, maar in een andere setting. Er worden namelijk geen dochtergroepen gepresenteerd, maar in een zogeheten ‘Kijk op de Koe-café’ kunnen bezoekers onder het genot van een hapje, een drankje en veel gezelligheid met de K.I. organisaties netwerken en informatie opdoen.

Dochtergroep Big Redstar op RMV Hardenberg 2022

Geen presentatie dochtergroepen

Normaliter worden in het kader van ‘Kijk op de Koe’ verschillende dochtergroepen gepresenteerd van diverse K.I.-organisaties. Echter zorgt de verspreiding van het blauwtongvirus voor onzekerheid. Daarom hebben alle K.I.-organisaties op 3 en 9 oktober samen met beursorganisator Easyfairs om de  tafel gezeten om te onderzoeken of ‘Kijk op de Koe’ verantwoord door kan gaan.

Tijdens deze vergaderingen is unaniem besloten uiterst zorgvuldig te opereren en met de betreffende instanties te overleggen, om vervolgens gezamenlijk en unaniem tot een beslissing te komen over het definitief wel of niet inzenden van dochtergroepen. Hierbij was de gezondheid van de dieren en het ten aller tijden kunnen bieden van de juiste zorg aan de dieren leidend.

De combinatie van de snelheid waarmee het Blauwtongvirus op dit moment om zicht heen grijpt en de incubatietijd zorgen ervoor dat het risico groot is dat een dier ziek wordt tijdens de beurs. In zo’n geval kan op dat moment niet de juiste zorg geboden aan het dier. Dit heeft ertoe geleid dat unaniem besloten is de komende editie van RMV Hardenberg geen dochtergroepen te tonen. Ook het tonen van medeleven aan alle veehouders in Nederland waar het Blauwtongvirus heeft toegeslagen, heeft meegewogen in dit besluit.

Kijk op de Koe café

Vanaf het overleg op 3 oktober werd al gewerkt aan een alternatieve invulling van ‘Kijk op de Koe’, omdat er een gerede kans was dat de situatie rondom Blauwtong zou kunnen leiden tot ‘Kijk op de Koe’ zonder dochtergroepen. Die aansprekende, alternatieve invulling is gevonden in de vorm van het Kijk op de Koe Café in Hal 7. De deelnemende K.I. organisaties zullen rondom het Kijk op de Koe Café aanwezig zijn met een stand, waar de laatste trends en ontwikkelingen gedeeld worden en genetwerkt kan worden onder het genot van een hapje en een drankje. 

Dochtergroep Tobor

Een tweede dochtergroep (v. Valor Tobor) zou te zien zijn tijdens de Kijk op Koe tijdens de RMV in Hardenberg.

K.I. Samen wilde dit jaar graag een tweede dochtergroep van de stier Valor Tobor laten zien tijdens de beursdagen. We maken beeldmateriaal van de dochters zodat we – via een beeldscherm – alsnog de geselecteerde koeien voor onze dochtergroep zo goed als mogelijk aan de bezoekers kunnen laten zien.

Klanten KI Samen gratis naar de RMV

Op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober is K.I. Samen te vinden op de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg. Klanten van of bezoekers aan K.I. Samen kunnen zich gratis registreren voor toegang tot de beurs. Het beursprogramma vind je hier.