Met BBB aan de top van de lijst

Beer, Bobo en Brutus: Met deze drie stieren weet het fok- en melkveebedrijf K.I. Samen de eerste drie plaatsen in geboortegemak met korte draagtijd te realiseren. Ter ere van dit unieke feit is een taart overhandigt aan Ralph Engelen, de fokkerijman van het fok- en melkveebedrijf K.I. Samen. Net als bij zijn Holsteinfokkerij weet Ralph precies wat hij wil en ook hoe hij dat het makkelijkst kan bereiken.

BBB uitslag

Kiezen voor betrouwbaar geteste vaders

Bij het fokken van deze drie stieren heeft Ralph vooral gelet op betrouwbaar geteste vaders met zowel goed tot zeer goed geboortegemak alsmede ook een korte draagtijd. Wat de meeste niet weten is dat de BWB-fokkerij bij fok- en melkveebedrijf K.I. Samen al meer dan 12 jaar geleden begonnen is met een fokkoe en haar zoon Rein van het toenmalige fokbedrijf Van het Boszicht.

BBB-stieren scoren nog hoger

Na eerder al Dino (136) en Shaun (126), die beide zeer goed scoren, doen de drie BBB-stieren het nog beter qua geboortegemak. Met Bruno van de Plashoeve als vader zijn de drie stieren Beer (138), Bobo (137) en Brutus (137) uitzonderlijk goed. K.I. Samen is daarom blij met alle stieren die van het fok- en melkveebedrijf K.I. Samen afkomstig zijn en zijn een welkome aanvulling in ons BWB-programma dat bekend staat om de lichte geboortes en korte draagtijden.

Succesvolle fokkers van het eerste uur

De eerste kalveren van Loek van de Graashook (v. Lucas) zijn inmiddels geboren en Moos rf van de Graashook (v. Mogli) wordt momenteel getest. Kortom, een zeer succesvolle fokkerij, die mede te danken is aan Nederlandse fokkers van het eerste uur in het BWB-gebruikskruisingssegment. Zeker gelet op het toenemende belang van goede BWB-gebruikskruisingsstieren is K.I. Samen blij met maar liefst 12 stieren boven de 125 geboortegemak.