Wij feliciteren Roodbontfokker van het jaar 2023: Emiel Willems

K.I. Samen feliciteert Emiel Willems met zijn eretitel Roodbontfokker van het jaar 2023. Hij is onder andere de fokker van de K.I. Samen stieren Wilskracht Allianz P RF en Wilskracht Aspire-Red PP.

Roodbontfokker van het jaar 2023 Emiel Willems

Roodbontfokker van het jaar

Platform Roodbont riep tijdens haar jaarlijkse studieavond Emiel Willems, bedrijfsleider bij Abbink Melkveehouderij, uit tot Roodbontfokker van het jaar 2023. Willems heeft niet alleen het afgelopen jaar, maar ook in de jaren daarvoor veel voor de Nederlandse fokkerij betekent, aldus het door CRV vrijgegeven juryrapport.

Met een gemiddelde exterieurscore van ongeveer 87,5 punten voor algemeen voorkomen (AV) van zijn roodbonte dieren. Een excellente koe in het afgelopen jaar met 93 punten voor AV en een roodbonte vaars van 89 punten voor AV zijn voor de jury bestaande uit vakpers, participanten en bestuursleden van het platform roodbont, een belangrijke aanleiding Willems uit te roepen tot Roodbontfokker van het jaar.

Warsi familie

De embryo-aankoop uit de succesvolle Warsi koefamilie heeft de fokker veel succes en plezier gebracht. Deze koefamilie staat bij veel KI-organisaties in de belangstelling. De koeien die deel uitmaken van de Warsi familie op het bedrijf van Willems zijn binnen de 250 tellende veestapel de best producerende melkkoeien met een gemiddelde lactatiewaarde van 108.

Toekomststieren

Emiel Willems is de fokker van de KI Samen toekomststieren zoals Wilskracht Allianz P RF en Wilskracht Aspire-Red PP (nog niet beschikbaar).

BRON: Melkvee.nl