Samenwerking AI Total en K.I. Samen

GRASHOEK – AI Total en K.I. Samen maken bekend te gaan samenwerken. K.I. Samen maakt ruimte in haar EU-gecertificeerd ki-station voor de huisvesting en productie van AI Total stieren die volledig eigendom van AI Total blijven. Tegelijkertijd biedt AI Total een aantal stieren uit haar pakket exclusief aan voor de Nederlandse en Vlaamse markt die via de verkoopkanalen van K.I. Samen beschikbaar gesteld worden. Het hoogwaardig productaanbod met toppers op het vlak van de Nederlandse NVI en de Amerikaanse GTPI van AI Total worden gekoppeld aan de sterke verkoopkanalen van K.I. Samen. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren.

Samenwerking AI Total en K.I. Samen

Dekkend verkoopkanaal

Jan de Vries – General Manager AI Total: ‘Het ontwikkelen van hoogwaardige fokstieren wordt meer en meer uitgevoerd door een steeds kleiner aantal fokkerij instanties, die bovendien werken met afgeschermde donoren en stiervaders. AI Total heeft dankzij haar zusterorganisaties Diamond Genetics en AMS Genetics International LLC in Amerika een sterk aanbod aan hoogwaardige genomics stieren. Door de huisvesting van een deel van deze stieren op het gecertificeerd ki-station van K.I. Samen kan de ontwikkeling van fokstieren verder geïntensiveerd worden. Het landelijk dekkend verkoopkanaal van KI Samen in Nederland en Vlaanderen biedt ons bovendien mogelijkheden voor het breder vermarkten van het hoogwaardige productaanbod van AI Total.’

Focus op fokprogramma en breder productaanbod

Guus Verhaag – Commercieel directeur K.I. Samen; De vraag vanuit de markt wordt met een grote variatie aan eisen steeds meer divers. Om goede resultaten te behalen binnen ons fokprogramma, is juist focus belangrijk. Datgene fokken waar we goed en onderscheidend in zijn. Om zowel de volledige markt te kunnen bedienen als een goed fokprogramma te draaien, wordt samenwerking steeds belangrijker.

‘K.I. SAMEN streeft met haar fokvisie naar een lange levensduur en hoge levensproductie op een duurzame wijze voor het dier én de boer. Dit gebeurt met een assortiment aan stieren uit bewezen en erkende koefamilies. Door de samenwerking met AI Total breidt K.I. Samen haar productaanbod uit. Het totaalaanbod zal zowel via de verkoopteams in Nederland en België als via de webshop van K.I. Samen aangeboden worden.