K.I. Samen toont 2e kalfs DEX dochters tijdens Nationale Roodbont Show

Veehouders moeten in de praktijk kunnen zien wat de klasse van een stier is. Daarom toont K.I. Samen al ruim 40 jaar een dochtergroep aan het grote publiek tijdens shows. Tijdens de allereerste Nationale Roodbont Show – het evenement wat plaatsvindt op 22 juni a.s. bij Manage Bartels in Mariënheem – toont K.I. Samen, na vorig jaar zomer een vaarzen groep, nu 2e kalfs dochters van Bonhill DEX van de Peul.

roodbont

“Opvallend is de geweldige ontwikkeling die de dochters van vaars naar 2e kalfs koe hebben gemaakt!”

Red Holstein stier Bonhill Dex van de Peul

In het hedendaagse tijdperk van de genomics zorgt een stier met een betrouwbare afstamming al snel voor een frisse wind. Met de Red Holstein stier Bonhill DEX van de Peul(Malcolm x Aikman x Goldwyn), hebben we het echter niet alleen over een wat andere bloedvoering, maar ook over een afwijkende aAa-code (516). Kom zelf kijken naar de groep 2e kalfs koeien die opgesteld staan tijdens de Nationale Roodbont Show. Ook zullen er Dex dochters deelnemen aan de individuele keuring!

Participant Platform Roodbont

K.I. Samen is een van de participanten van het Roodbont Platform en draagt deze keuring een bijzonder warm hart toe. Ook Fok- en melkveebedrijf K.I. Samen zal met enkele koeien mee doen aan de individuele keuring.

Voorbereidingen voor de Nationale Roodbont Show in volle gang

Inmiddels zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor de Nationale Roodbont Show. Bij Fok- en melkveebedrijf KI Samen wordt alvast gewassen en geoefend, en ook van veehouders met voor geselecteerde Dex dochters krijgen we berichten, waarvoor dank! Wat een samenwerking. De voorbereidingen zijn in volle gang, en het enthousiasme is overal voelbaar.